Ben je de plannen voor het kostbare, overbodige Spuiforum ook zo zat?

Stem dan met je hart, voor den haag!
Je hebt een eenvoudig, maar krachtig middel in handen om het voortdenderende plan voor het Spuiforum te laten stoppen. Stem op 19 maart  voor cultuur met je hart, stem niet op een van de coalitie­ partijen PvdA, D’66, VVD of CDA, maar stem op een partij van de oppositie! (zoals: GroenLinks, Haagse Stadspartij, SP, PPS, HOOP, ChristenUnie, Partij van de Eenheid, Partij voor de Dieren, Islam Democraten, Groep De Mos/Ouderenpartij, Groep Ter Linden).

Nog niet eerder heeft jouw stem zó meegeteld en zoveel effect gehad!
Het Spuiforum werd in 2013 door de gemeenteraad aangenomen met een krappe meerder­ heid, waarbij de volledige oppositie tegenstemde. Met een paar extra zetels voor de oppositie is straks de meerderheid in de raad tegen het Spuiforum. Dan is het Spuiforum snel van tafel!

Het Is nog nIet te laat: ga stemmen en stem op de opposItIe!
Meer dan 75% van de Haagse bevolking is tegen het onzalige en geldverslindende project van wethouders Marnix Norder en Marjolein de Jong. Maar de coalitiepartijen PvdA, D’66, VVD en CDA hebben daar geen boodschap aan. Een project dat het Nederlands Danstheater door de strot is geduwd en waarvan bekend is dat het vele miljoenen meer gaat kosten dan het beloofde maximum van € 181 miljoen. Ook de exploitatie van het gebouw wordt veel te rooskleurig voorgesteld en gaat straks jaar in jaar uit veel gemeenschapsgeld kosten.

Daarnaast stemt de schade die wordt aangebracht diep treurig: de amper 25 jaar oude theaters moeten worden gesloopt. Dan verdwijnt het Lucent Danstheater, de thuisbasis van het Neder­ lands Danstheater, terwijl het samen met het productiehuis uniek is in Europa. De wethouders doen het voorkomen of de gebouwen uit 1987 rijp voor de sloop zijn, zonder renovatie serieus te laten onderzoeken. Dit is een grof schandaal.

De tijdelijke voorziening voor minstens vier jaar, het zogeheten Zuiderstrandtheater kan niet anders dan een flop worden. Deze winderige uithoek is met openbaar vervoer niet te bereiken, het publiek zal eerder gezellig naar de Doelen in Rotterdam gaan. Je bent er immers zo, met de metro.

Kiezen we ervoor om weer een Haags icoon kwijt te raken, net als North Sea Jazz?
In deze tijd van crisis is de keuze voor een overbodig en kostbaar project als het Spuiforum met haar onbegrensde risico’s gewoon onverantwoord. De kans is reëel dat het een mislukking zal worden, die de stad financieel en inhoudelijk vele jaren zal achtervolgen. Uitgaan van de menselijke maat, behouden wat goed is en de tijd nemen om een eerlijk renovatieplan te ontwikkelen. Dat is wat we nodig hebben.

Stem ook met je hart. Stem voor de stad. Stem tegen het spuIforum door 19 maart op één van de opposItIepartIjen te stemmen.x

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Over ons

Werkgroep Dooievaar

 

Alles over de Werkgroep

Volg ons

Op Facebook en Twitter